2015. május 1., péntek

Elveszve a sötétségben- Első kritika

Sziasztok! Megérkezett az első kritikánk! A következő blogoknál is mindketten elmondjuk majd a véleményünket, de ha emailbe rendeltek, ott megmondhatjátok kitől kértek!
A blogokat mindig belinkeljük, hogy ti is megnézhessétek, elolvashassátok. Annyit kérünk tőletek, hogy ha tudok akkor iratkozzatok fel:) Köszönjük. Szép napot!*u*

ELVESZVE A SÖTÉTSÉGBEN

 (x)



Luana Hall

Design:

Nekem nagyon tetszik minden, főleg a fejléc az nagyon szép. Összhangban vannak a színek is. Tényleg minden olyan varázslatos. Én annyira nem vagyok a design világban benne, de azért megtudom különböztetni a szépet és a csúnyát, ez szép.
                                                                              10/10*

Történet: 

Na és akkor a történet. Nekem tetszik, tetszetős. A prológus is elég jó. Ilyen fajta blogokkal, amin ez a téma, nem sokkal találkoztam, elég nehéz, és nem sorolnám a sablonos blogok közzé.
                                                                         10/10 

Észrevételek: 

Találtam pár hibát is, ami lehet elgépelési hiba, úgy hogy mielőtt kitennéd olvasd el előtte többször is vagy fogadj fel egy bétát. Apró hibák csak, de aki figyelmesen olvas az észre veszi.

Például: "Hiánynak, amit a sok elvesztett személy iránt érzek. "        
                                                                        10/9,5 

Összesítve: 

Minden nagyon szép. A blog kinézete, a fülszöveg is figyelemfelkeltő.  Nekem például nagyon tetszenek a részeknek a címei, érdekesek.
Ha azokon a hibákon javítasz, akkor
szerintem nagyon jó lesz. Remélem nem bántottalak meg és hogy elfogadod az én véleményemet.
                                                                            30/29,5


Alexis
Design:

Először is, ami plusz pont, hogy oldalt nincsen százmillió dolog. Szép, letisztul és fekete-fehér (kedvenc színem). A kép az idézettel, az nagyon tetszik! A fejléc nekem egy csöppet zsúfolt. Talán azért mert három arc is feltűnik rajta, és még egy szerelmes pár is, ha jól látom. Olvastam, hogy deviantart az alapja a fejlécednek, ami jó, de szerintem (a  későbbiekben) rendelhetnél egy másikat, mert sok ügyes designes emberke van a blogvilágban. Oldalt észrevettem egy csíkot igen, jó a szemem ami gondolom egy képből maradt ott. (Ne tudom, hogy te dolgoztál még a fejlécen, vagy így van eredetileg). De úgy az egész nagyon mutatós, és gyönyörű.
                                                           10/8
Történet:

A fülszöveg, igazán érdekes. Tetszenek az elején a szavak, amik habár sablonosnak mondhatóak, mégis mélyrehatóak. A rövidke tartalom, mégis megfogja az embert, pedig én nem szeretem az ilyen típusú blogokat. Még mielőtt elolvastam a részeket, egy tucat blogra számítottam, mert a részlet habár figyelemfelkeltő, számomra már elavult. De tévedtem. A prológus, bár rövid, de ütős. igen, tényleg az. Mintha magamat olvastam volna, az elején. Szép megfogalmazás, választékos, és rövidsége ellenére van mondanivalója. Nem tudom miért, de annyira tetszett. Jól vezetted le a dolgokat, és akkor a végén BUMM a címmel végződik az egész. Nagyon jó!
Az első résznél, a címet nem kérdőjellel kellett volna írni? Mindegy. Nos, a rész, a vártnál gyengébbre sikeredett, szerény személyem szerint. Nagyon szép, és kellemes olvasni is, gyönyörű szavak, és metaforák, de hiányoltam valamit. Valami kis bumm-ot. Az eleje nagyon szép, de a közepe fele nem értettem, miért részletezed azt, hogy samponnal, majd tusfürdővel mosakodott, meg ezeket. Persze, néha jól jönnek az apró, részletes beszámolok, de nem ilyenek. szerintem Az emlék vagány volt, egyszerűsége ellenére, és mintha hallottam volna magamban a beszélgetést. Nem kedvelem a hosszú részeket, szóval ez pont jó volt, esetleg lehetett volna hosszabb is, de kezdésnek elég:) Megint tetszett, hogy a címmel zártad a részt, ami ötletes. Nem sokat értek, hogy most mi történik, de gondolom ez direkt van így. A rész olyan titokzatos, kellemes volt, beleéltem magamat ami plusz pont.
Második fejezetnél első észrevétel, hogy nagy betűvel írtad az anyut. Az édesanya leírása viszont tetszik, magam elé képzeltem. Megismerhetjük kicsit Zarát, a napi rutinját, és őszintén nagyon sajnáltam. A végén meg is könnyeztem egy kicsit. Ne Zara!NE csinálj hülyeséget. Szegény lány, de most már nagyon kíváncsi vagyok mi folyik itt, de persze van egy kis sejtésem.
A harmadik fejezet. Esős időben, fagyi? Kedvelem a csajt. Végre feltűnt még egy szereplő!
Oh,annyira sajnálom a lányt. Miért ilyen magányos? Szerintem, az hogy három részen keresztül, hagytad olvasóidat homályban az elég volt,  remélem most már kiderülnek a dolgok, mert így nem lesz jó.durcás vagyok. Az ötödik részben, nagyon megnyerőek a metaforáid. Nagyon jól írsz!  Örülök, hogy most már megtudtam valamennyire a háttért.. Ez a rész olvasása közben, rájöttem, hogy nagyon hasonlít a történet egy sorozatra (My mad fat diary), csak ott a lány tényleg duci, de ha nem láttad akkor oké. Ajánlom, amúgy.
És akkor elérkeztem az utolsó publikált részhez: az emlékek nagyon ötletesek, hogy így beszúrod őket és nagyon jók is. A vége nagyon király volt, alig várom a következő részt. Siess!
                                                                    10/9,6
Észrevételek:

Jó pár elgépelési hiba van, nem ártana ha átolvasnád mielőtt kiteszed. Kicsit sokáig húzod a dolgokat, ami nem akkora baj, csak már nagyon érdekelne.
                                                                 10/9

Összesítve:

Nagyon jól írsz, ne hagyd abba, csak figyelj a vesszőkre, és a szóismétlésekre. Pont én mondom? Alig várom, hogy mit hozol ki ebből a történetből, és remélem, hogy Zarának boldog élete lesz végül :)És nem akartalak megbántani semmivel.
                                                                      30/26,6



Ez lett volna az első kritikánk, lehet visszaírni nyugodtan, és persze rendelni.







2 megjegyzés:

  1. Sziasztok!

    Először is szeretném mindkettőtöknek megköszönni a kritikát, és azt, hogy szántatok rám időt. A tanácsaitokat megfogadom, illetve a részeket egyébként is többször átnézem, csak egy idő után már átsiklom felettük - nem szándékosan -, mert 'ismerem' a szöveget.

    u.i.: Nagyon örülök annak, hogy tetszett nektek a történet, és még egyszer köszönöm.

    Ölel, Lisa Nowell xx

    VálaszTörlés
  2. Örömmel készítettük! Tényleg nagyon jó az amit írsz! Mi is köszönjük és sok sikert kívánunk neked a továbbiakban!:*

    VálaszTörlés